Bódy Bence

Az SQL példákon keresztül

Az SQL széles körben elterjedt szabványos adatbázis-kezelő nyelv. Viszonylag kevés utasítást tartalmaz, ezek azonban bonyolult szerkezeteket is alkothatnak. Az SQL használatának megismeréséhez, hatékony elsajátításához ezért nagy segítséget nyújthat egy szisztematikusan felépített példasorozat áttekintése.

A könyv 30 feladatcsoportba rendezve több mint 80 kidolgozott, fokozatosan nehezedő, valósághű feladaton keresztül vezeti be az Olvasót az SQL alkalmazásába. Az SQL elsajátítását segíti, hogy minden feladatra több megoldás is található a példatárban. Az Olvasó tovább bővítheti az ismereteit a fejezetek végén lévő közel 100 gyakorló feladat egyéni kidolgozásával.

A Szerző több évtizedes oktatói és gyakorlati tapasztalatait felhasználta a példatár összeállításában és a példák kidolgozásában. A könyvben bemutatott példák megoldásának alkalmazásával az SQL elsajátítható és a gyakori buktatók elkerülhetőek.

Ezt a könyvet rendelhették meg az iskolák  a Microsoft és az IHM között létrejött közoktatási megállapodás keretében is.

A könyv kétféle borítóval került forgalomba, de a belső oldalak a két kiadásban megegyeznek.

A szerző 2013-ban egy újabb példa kidolgozásával bővítette munkáját. Ez a könyv elektronikusan letölthető és változtatások nélkül, oktatási célokra ingyenesen használható a szerző és a forrás megnevezésével. A letölthető fájlokat Az SQL egy újabb példán keresztül cím alatt találja.


Részletek a könyvből

Letölthető segédanyag

Az SQL egy újabb példán keresztül (elektronikus könyv)


A könyv mérete: B/5, terjedelme 192 oldal.
Bolti ár: 1.960 Ft (áfával)
Iskolai ár: 1.575 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0311